0

2024 Ramazan Organizasyonu

2024 Ramazan ayı yardım faaliyetlerimiz kapsamında çok güzel bir program geçirdik.

2024 Ramazan ayı yardım faaliyetlerimiz kapsamında çok güzel bir program geçirdik. Sizlerle birlikte hayatlarına dokunduğumuz binlerce kardeşimizi mutlu edebilmenin sevincini yaşıyoruz. 

Afrika’da tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi bölgelerde ailelerimizin yanında olmaya bu Ramazan’da da devam ettik. Gönüllülerimizin de içinde bulunduğu ekibimiz ile birlikte Afrika Ramazan ayı programımızda; binlerce kardeşimize iftar verdik, 4 kalıcı eser açılışı gerçekleştirdik, okullara termos ve kırtasiye paketi dağıttık, ailelerimize erzak paketi, zekat, fitre, fidye yardımında bulunduk ve imkansızlıklar nedeniyle ibadetlerini gerçekleştiremeyen Müslüman kardeşlerimiz için 1.000 adet Kur’an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdik.


Sizlerin de desteği ile ailelerimizin Ramazan’ı, birliği ve beraberliği yaşayarak coşkuyla tadabilmelerini sağladık. Çok daha fazla kardeşimize ulaşarak, ailelerimizi mutlu edebileceğimiz birlikte nice Ramazanlara.  


Bizlerle birlikte olup bir kardeşimizin daha yüzünü güldürmemizi sağlayan ailemize teşekkür ederiz! 


Gönüllü ekibimiz duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı;


Zehra COŞKUN: ''Bazı hislerin kelimelerle çok zor anlatılacağı anlar vardır. Afrika tüm duygu geçişlerini yaşadığım bir anı oldu benim için. Hep gitme hayalini kurduğum bu coğrafyaya sizlerin vesilesiyle gidebilmenin sevincini yaşarken, gördüklerim beni hayatın gerçekleriyle bir kez daha yüzleştirdi. Yokluğun hüküm sürdüğü o coğrafyada saf mutluluğu kalbimin derinliklerinde hissettiğim, bir sarılmayla mutlu olan çocukları gördüğüm, paylaşmanın, yardım edebilmenin, dil bilmeden de duygularla anlaşabildiğim hayatımın en anlamlı seyahatiydi benim için. Ömrüm boyunca unutmayacağım gözyaşı ve mutlulukla anlatacağım anılarımı gerçekleştirmemi, dünyaya daha farkındalıkla bakmamı sağlayan Yardımhane Derneğine çok teşekkür ederim. İyilik yolunda nice yollar yürümemiz dileğiyle.''


Canan ULUSOY: ''Afrika’ya giderken beni bu kadar etkileyeceğini tahmin etmemiştim. Yol kenarlarında sırtında çocukları, ellerinde su bidonları kilometrelerce yürüyen kadınları görünce etkilenmemek mümkün değil zaten. Bir de Yardımhane Derneği olarak su için 3 km yol yürüyen insanların olduğu bir köye su kuyusunu açtığımızda yaşadığım hisleri kelimelerle anlatamam. Kuyu açılışından sonra sevinçle bidonlarına su dolduranlar, abdest alıp teşekkür edenlerden sonra etraf sakinleştikten sonra kuyuya baktığımda küçük bir çocuğun çeşmeyi açıp, elini suyun altına koyarak, gülerek suyu izlemesi kalbimin en güzel yerinde sonsuza kadar saklayacağım bir anı olarak kaldı. Demem o ki, bizim için sıradan bir şey olan çeşmeden akan su onlar için çok değerli. İyi ki varsın Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu.''